LHC-banner-dkBlodtype-kost


Kroppe bruger forskelligt brændstof
Mange tror, at den almindelige mad, som vi spiser, holder os sunde og raske. Erfaringerne med blodtypediæten viser dog noget andet.
Det, som er sundt for den ene blodtype, kan være usundt for den anden. Nogle vægtproblemer kan f.eks. skyldes, at folk spiser kost, der øger vægten for deres blodtype, selvom de følger sunde kostvejledninger.


Blodtypediæten er den eneste diæt eller kostsammensætning i verden, hvor man først har set på kroppen og efterfølgende lavet videnskabelige undersøgelser, der forklarer, hvorfor mennesker reagerer forskelligt på nøjagtigt de samme fødevarer. Nøglen ligger i vi menneskers forskellige blodtyper.

Blodtypediæten blev i første omgang baseret på biopat Peter J. D'Adamos observationer fra hans praksis. Senere blev blodtypediæten videnskabeligt forklaret af sønnen, naturopat og læge Peter D'Adamo.

Inden for lægevidenskaben anerkender man imidlertid ikke Peter D'Adamos forskningsresultater. De fleste ved dog, at når en bil er født med en dieselmotor, kan man ikke lige pludselig begynde at hælde rapsolie på den ud fra et vegetarisk princip, for så brænder motoren sammen. Sådan er det også med mennesker.

Ved at teste de samme fødevarer direkte på mennesker med forskellige blodtyper, har man fundet ud af, at forskellig mad har forskellig brændværdi for vores celler, blod, bindevæv, knogler, organsystem og så videre.

Gode eller skadelige lektiner
Ifølge blodtypediæten er det mere vigtigt, at forstå lektinerne, d.v.s. proteinerne, i fødevarerne, end at tælle kalorier og fedt.
Skadelige lektiner klistrer sig til blodlegemerne og får blodet til at klumpe sig sammen. Derved opstår en forringet evne til at udskille affaldsstoffer og en fejlfordeling af næringsstofferne fra maden. Dette giver ubalance i kroppen, og sygdomme opstår.
Gavnlige lektiner har til gengæld den modsatte virkning, og på den måde har du en fantastisk mulighed for at spise dig til et stærkt immunforsvar og et god helbred.

En balanceret kostændring er bedst
Undgå en pludselig og overdreven kostændring. Kroppen accepterer bedst en gradvis omlægning af kosten over nogle uger, så skift stille og roligt maden ud, efterhånden som du alligevel skal købe ny.

Kroppen begynder at udskille affalds- og giftsstoffer meget bedre, og overflødige kilo forsvinder, bl.a. fordi dit blodsukker stabiliseres. Pas på, at det ikke går for hurtigt med kostændringerne, da det kan svække immunforsvaret midlertidigt.

Find en balance mellem at følge blodtypediæten og at spise dét, du har lyst til. Læg især også mærke til dine vaner omkring mad.

Undgå at være fanatisk med blodtypediæten i forsøget på at gøre det rigtige og at leve sundt. Dén tankegang alene kan stresse dig unødigt, og i stedet forårsage andre ubalancer. Find en naturlig balance, der fungerer for dig.

Du følger blodtypediæten ved at udelade fødevarer fra gruppen "undgå" og spis mere fra gruppen "meget gavnlig" og "neutral", og mærk resultaterne.


Blodtype-O Blodtype-A
Blodtype-B Blodtype-AB


Lotus Health Care-Adresse og tlf